Oj oj vad länge sedan..

Ingen uppdatering på över en vecka, tiden springer iväg. Vi har hunnit med en hel del under den här tiden. Sist jag skrev var vi fortfarande i Hua Hin, herre gud, det känns som det var evigheter sedan.

Från Hua Hin åkte vi till Bangkok där vi spenderade fyra heldagar mest bestående av shopping och ätande. Vi var även på Siam Park, ett stort nöjesfält och vattenland. Dock var det i stort sett bara Andreas, jag och en skolklass där, ganska folktomt alltså.. Vi passade även på att besöka Chatuchak marknad och vad ska man säga? Det var STORT och de sålde ALLT.

I Bangkok mötte vi även upp Micke, Git och Thomas. Tillsammans åkte vi upp mot Roi Et där Gits förälderar bor i en liten by. En väldigt speciell upplevelse! Där uppe existerar inte turister och alla tittar på oss vita som om vi kom från en annan planet, haha. Men det var som sagt en upplevelse. Föresten, nämnde jag att INGEN kan engelska (nu ljög jag, läraren i byn kan lika mycket engelska som en svensk 10-åring)! Så hur kommuniserar man? Hmm, kroppsspråk och Git som tolk! Vi tog även en del bilder som jag tänkte dela med mig av, ganska kul att se skillnaden på hur deras respektive vårat liv ser ut, men det blir imorgon eller nått för just nu vill jag bara sova.

Just det, nu är vi i Pattaya, kom hit idag. En väldigt speciell stad kan man säga av det jag sett hittils. Den består mest av fulla ryssar som desperat söker efter ett ligg (förlåt att jag säger så men det är sant) och hur många barer som helst med killar utklädda till tjejer samt oerhört lättklädda tjejer vid strippstänger..
Imorgon blir det stranden om solen nu känner för att vara lite schysst, får se om staden kan visa en annan sida då! God natt.

Hua Hin - Bangkok

Då har vi spenderat våra dagar här i Hua Hin, blev en kort visit men vi har haft det jättebra här och vi har blivit väl omhändertagna av våra snälla vänner som vi har fått bo hos. Nu ska vi snart ge oss på att packa våra stora ryggsäckar, lika tråkigt varje gång.. Om några timmar beger vi oss mot Bangkok där vi bland annat tänkte besöka Siam Park som är ett jättestort vattenland och så ska vi självklart besöka Chatuchak som är Bangkoks största helgmarknad! 

Apberget i torsdags;
Aporna var inte riktigt så rara och gulliga som man tror. Andreas skulle ta upp kameran ur väskan, men överst låg en chipspåse som han var tvungen att ta ur för att få fram kameran. Chipspåsen hann knappt ur väskan och helt plötsligt hängde det en klase apor i Andreas hand. En halv sekund senare låg det en hög med 30-40 apor på backen och slogs och chipsen. Vi hann inte ens fatta vad det var som pågick innan den där påsen redan var borta!
Jag lyckades såklart sparka upp tån mitt i aprushen, mindre kul, men jag lever.

Bjuder på några utflyksbilder från apberget och lite annat. Lyckades dock inte fånga incidenten på kort i och med att kameran fortfarande låg i väskan när det hände.










Några bilder från de senaste dagarna

Andreas födelsedag










Kvällsbilder







Snorkelturen










Våra middagsgäster...



Time for update

Några dagar har gått sedan senaste uppdateringen. Mycket har hänt!

I måndags fyllde Andreas 21 år, så det blev en del firande. Jag väckte honom med min ljuva stämma och paket på morgonen. Dagen blev ganska lugn, lite strandhäng med sol och bad. På kvällen skulle vi äta på en omtalad restaurang som hade fått väldigt bra recensioner, men när vi väl kom dit visade det sig att det var stängt just på måndagar. Så vi åkte in till Khao Lak town istället för att hitta någon annan restaurang. Vi valde ett ställe med mycket folk och antog att det borde vara bra, men det visade sig vara det absolut värsta matstället i hela Khao Lak. Sjukt dålig service och inte speciellt aptitretande mat. Man kan väl inte alltitid ha tur. Vi var ganska trötta på kvällen så så vi rundade av ganska tidigt. Vi skulle dessutom gå upp tidigt dagen efter.

Igår var sista dagen för oss i Khao Lak. Vi passade på att åka på en utflykt tillsammans med Liza och Totte. Vi hyde en longtail-boat med kapten och guide och gav oss iväg på snorklingtur. Vi åkte till flera olika ställen och så stannade vi på en ö för att äta lunch. Vi var dock inte de enda på ön som var sugna på mat, det kryllade av små "krabbor i snäckskal" som också var hungriga. Det kom bara fler och fler ju längre vi satt där. När vi var färdiga ställde vi ner våra tallrikar så att krabborna fick äta upp våra rester och det blev riktigt poppulärt! Jag hittade även några jättefina och stora snäckor som jag inte kunde låta bli att ta med mig.
På kvällen satte vi oss på nattbussen mot Hua Hin där vi befinner oss just nu. Vi bor hos ett par kompisar till Andreas pappa och man kan knappast klaga på gästvänligheten! Vi har fått ett eget rum med eget badrum, perfekt!

Idag har vi hyrt en moppe så att vi kan åka runt och kika på lite saker. Vi var nere på beachen en sväng och kollade in några marknader. Ikväll ska vi tydligen äta på något barbeque-ställe, blir säkert jättebra. Imorgon funderar vi på att åka till "apberget" och kolla hur det ser ut!

Livet flyter på ganska bra här nere

Tiden bara rullar förbi, jag har varit i Thailand i tre veckor nu och jag stannar gärna ett tag till!

Igår kväll när vi kom till tillbaka till hotellet efter en liten shoppingrunda samt middag hade massor med myror på vårt golv. Vi tog vad vi hade, alltså myggspray, alkogeloch en tändare. Det kanske låter grymt, och det var det också! Haha, men tillslut hade vi inga myror kvar i alla fall.

Vi gör inte så mycket om dagarna, slappar mest och hänger lite på stranden när vädret tillåter. Liza smsade imorse och sa att de var magsjuka, inte kul! Hoppas de mår bättre snart.


Dagens bränna


....

Frukost, stranden, milkshake, höga vågor, sandiga kroppar, tvätt, god middag, vin, drinkar.



Igår var Andreas och jag och tittade på den här polisbåten som spolades upp med tsunamin. 2 km från stranden.


Pics










'




utflyktsdag

Precis som många andra dagar blev det igår en dag av utflykter, dock med Liza och Kristofer också den här dagen. Vi hade riktigt trevligt. Fixade varsin moppe och gav oss iväg mot White Sand Beach, en riktigt härlig strand. Där spenderades några timmar innan vi insåg att det var för varmt att bara ligga still på stranden. Istället hoppade vi på mopparna igen och åkte vidare, vi hade hört att det skulle finnas vattenfall i närheten så vi letade runt. Efter ett tag såg vi en skylt så vi körde in där. Och visst fanns det vattenfall. Lite kort togs och sen drog vi vidare på vår moppefärd. Vi åkte mest runt och kollade lite innan vi insåg att klockan redan var efter 17, dags att röra sig hemåt.

På vägen hem kör vi igenom en svärm med getingar som mosas mot våra kroppar, några av dessa bestämmer sig även för att jävlas tillbaka, vilket resulterar i att både Liza och jag blir getingstuckna. AJ!!!! Det gjorde sjukt ont. Vidare till första apoket där vi ska försöka få en knappt engelsktalande thailändska att förstå att vi vill ha någon bra salva mot getingstick. Efter ett tag fick vi någon salva som var mot allergi, den fick duga. 10 kronor fattigare lämnar vi apoteket och åker sista biten hem. Direkt ner på stranden för att hinna se solnedgången, men först, beställa en drink!

Hem för att fräsha till sig något innan middagen. Blev indiskt, mums! Kvällen blev dock inte mycket längre än så, efter maten rörde vi oss mot hotellet för att snart där efter inta liggande possition.

Samanfattning; En riktigt härlig dag med bra väder HELA dagen! (första dagen sedan jag kom till Thailand)

Khao Lak

Redan tredje kvällen här i Khao Lak. Första kvällen blev riktigt lyckad. Vi mötte upp Liza och Kristofer för att först ta en drink, sedan middag och därefter avsluta kvällen med en sista drink på en bar. Efter att Andraes och jag kommit hem gick vi och la oss, men efter en timme vaknar jag av att Andreas kräks. Första tanken är vad det beror på, för vi hade inte druckit mycket alkohol så det berodde inte på det.. Hela natten bestod av spring fram och tillbaka till toan för Andreas del, även in på morgonen och framåt lunch kräktes han fortfarande regelbundet. Antar att det måste ha varit maten vi åt men det är ändå konstigt att jag inte blev magsjuk eftersom vi smakade varandras mat.

Hela gårdagen spenderades på hotellrummet för oss två, förutom emellanåt då jag kilade över till 7eleven och köpte yoghurt, bananer juice och annat för att försöka få Andreas att äta något eftersom hans energi var noll. Även den här dagen har varit väldigt lugn. Mest hotellrummet även idag. 

Han är betydligt bättre nu så imorgon kan vi förhoppningsvis hitta på något annat än att ligga i sängen! Vi ska eventuellt möta upp Liza och Kristofer och åka moppe till White sand beach som ligger ca en mil här ifrån. Hoppas att sjukstugan är slut nu!

ett bra avslut, en ny början

Då var vi tillbaka på hotellrummet igen efter en härlig kväll. Blev middag nere vid havet på en restaurang med livemusik och dansuppvisning. Efter det gick vi vidare till en bar för att ta en drink. Även där livemusik, det är ju bara så mycket bättre! Nu har vi packat ihop det mesta för imorgon bitti beger vi oss mot Khao Lak.
Det blev lite problem med hotellbokningen i Khao Lak, men det har löst sig nu. Det fanns inte så mycket att välja på, de flesta hotellen var fulla så nu ska vi bo på ett hotell som kostar nästan 2000 baht per natt, lite dyrt om man jämför med vad vi har betalat för boende tidigare, men vi får hoppas på att det är riktigt bra!

Nu är det dags att sova för imorrn ska vi vidare!















Vi skämmer bort oss med annat än sol

Idag är det sista dagen här i Ao Nang för imorgon bär det av mot Khao Lak och Bang Niang Beach (älskar alla thailänska namn på ställen..). Efersom vädret inte riktiga har varit med oss har vi unnat oss annat så som massage. Igår var det tredje kvällen i rad som vi till slut hamnade på ytterligare ett nytt massageställe. Jag bestämde mig dock för att ta manikyr och pedikyr medans Andreas tog fotmassage. Man får väl passa på när man är här nere för hemma är det ju sjuka priser om man jämför med vad det kostar här!

Enligt väderprognosen skulle det bli bättre väder idag, kan inte hålla med om det riktigt men vi får hoppas att det spricker upp snart så att vi äntligen kan få en dag på stranden!

Omedvetet rånade

Igår efter att vi hade varit och ätit bestämde vi oss för att ta en massage. Det finns typ 1000 ställen att välja på så det var bara att kliva in på ett ställe och säga att vi ville ha massage. De var jättetrevliga och frågade vad för massage vi ville ha, vi bestämde oss för oljemassage. Vi blev ombedda att ta av oss, så vi tog av oss kläderna och la ifrån oss våra saker, sedan drog de för ett skynke så fick vi vår massage. Det var helt okej, dom var lite mesiga och kunde väl ha tagit i lite mer, men men.. När vi var färdiga tog vi på oss våra kläder, betalade och gick där ifrån. Ingen konstigt med det, men idag när vi skulle äta frukost upptäcker vi att det saknas pengar i plånboken. Vi börjar räkna på vad vi har köpt och vi vet exakt hur mycket pengar vi hade i plånboken igår kväll efter att vi ätit. Konstigt nog saknas det 2500 baht som vi är helt säkra på att vi inte handlat för med tabke på att vi gick direkt till hotellet efter massagen. Nu i efterhand förstör vi att någon av de andra massörerna har tagit pengar av oss medan vi fick massage. 2500 bath är inte jättemycket pengar men det hade räckt till tre hotellnätter och det är tråkigt att det ska behöva hända. Vad har vi lärt oss? Lita inte på NÅGON! Ska man behöva sova med plånboken under kudden så är det väl så det får bli..




Några bilder från igår

What happened?

Idag har det varit mulet hela dagen och regnat lite från och till. Vi hyrde en moppe runt lunch för att åka och kolla lite här kring Ao Nang. Vi tänkte att vi skulle åka in till Krabi town, vilket var lättare sagt än gjort. Dels var det svårt att ens veta vart vi skulle då skyltningen inte var den bästa, dessutom var det betydligt längre än vi trodde.
När vi hade åkt i ca 20 min såg vi en skyllt där det stod något om akvarium, dessutom var det gratis. Vi svängde in för att kolla vad det var. Det visade sig vara någon slags fiskuppfödning där det fanns hur många sorters fiskar som helst. Det fanns alla möjliga storlekar, de minsta var bara några millimeter små och de storsta var nog större än mig. Alltså SJUKT stor!
Vi gick runt där och kollade på massa vackra fiskar när det plötsligt kommer sex bussar fulla med skolungdommar. Ut ur bussarna väller det ut barn och plötsligt var vi mitt i en svärm av barn som hysteriskt ska kolla på alla fiskar. En kille som jobbade på uppfödningen kom för att mata de allra största fiskarna så att barnen skulle få se, det blev ett myller av fiskar som plaskade efter maten.
När vi skulle åka där ifrån kom det fram en liten thailändsk tjej och pekade på sin kamera och sedan på mig, sen sprang hon fram och ställde sig brevid mig la armen om mig och så tog hennes kompis kort på oss! haha så himla söt var hon.

Vi fortsatte vår färd mot Krabi och kom ganska snart till en liten marknad där vi stannade till. Jag handlade tre armband och en ring, billigt! Vidare mot Krabi, efter ca fem min börjar det spöregna. Det fullkomligt öste ner! Vi smet in under ett tak i hopp om att det snart skulle vara förbi, men regnet tycke hålla i sig, så det var bara att sätta sig på moppen i spöregnet och börja åka mot hotellet som låg ca 30 min bort. Det blev även ganska kallt eftersom vi var väldigt lättklädda.
Väl på hotellet blev det filmmys under täcket, uppskattat!

Bilder kommer senare.

Riktiga sjusovare

Nu har jag varit i Thailand i 10 dagar, gud vad tiden går fort. För fort! Just nu sitter jag i sängen på hotellet med datorn i knät medan Andreas ligger så sött och sover här brevid. Som vanligt kanske man kan säga. Han tar gärna sovmorgon, och gärna varje dag! Men är det semester så är det..

Igår blev det en utflykt till djungeln. Först var det elefantridning i en timma, riktigt härligt. Jag har kommit fram till att elefanter är riktigt stora djur, bara huvudet är ju mycket större än en människa! haha. Efter turen i djungeln på elefantryggen blev vi bjudna på annanas och vatten vilket var uppskattat, det är rätt varmt där bland träden. När vi ätit upp åkte vi vidare till ett annat ställe där vi skulle få uppleva riktiga vattenfall. Det var jättevackert men tyvärr blir det aldrig lika fint på bild. Vägen upp till fallen var lite ostadig och jag lyckas såklart trampa ner hela foten i en jätteäcklig grop med gägga där även min flipflop fastnade. Panik!! Jag var ju tvungen att ha min andra sko, men den var borta någon stans i den där äckliga sörjan. Som tur är har jag världens bästa pojkvän som körde ner handen och hittade den, sen kunde jag gå vidare med båda mina skor på igen!


Här är en bild från nattbåten, men närbilden togs hade nästan inga människor kommit ombord än.



När vi bokade frågade vi om det fanns sängar och fick till svar att det fanns det. Sängar och sängar vet jag inte.. Det var 2 cm tjocka madrasser som var utlagda pågolvet och så var det numretat var man skulle ligga. Varje "bädd" var väl ca 35-40 cm bred och man låg i stort sett och kramades med grannen! När andreas och jag kom till våra bäddar låg det redan två personer där som vi var tvugna att be gå bort, de hade betalat för biljetterna men hade inte fått något nummer att sova på. Stackars människor, men vad gör man? Vi villle ju såklart ha de bäddar som vi hade betalaat för. Detta resulterade i en hel del människor som sov i gångarna direkt på golvet, för det hade tydligen blivit fel för många.

Elefantridning











Den här spindeln var tydligen jättevanlig i det området som vi var i. En kille frågare guiden om den var farlig, då sa han " Ne inte så jättefarlig, men lite farlig". Farlig eller inte, den var äcklig och stor!






Vattnet var kallt!





Ao Nang

Då var vi äntligen framme i Ao Nang och har checkat in på vårt hotell. Standarden var mycket över förväntan. Vi trivs!! Resan hit var lång, men väl framme var det värt det. Båten avgick från Koh Tao klockan 21.00 igår kväll och vi var framme i Suratthani runt 5.30 på morgonen där färden gick vidare mot Krabi med buss. Från Krabi åkte vi minibuss till hotellet här i Ao Nang. Minibuss kändes som en riktig lyx jämfört med hur man brukar transportera sig här i Thailand.

Vi var nere på stranden nyss och kollade läget lite,det är jättefint väder ute idag men det blir nog lite lungt med sol för mig och Andreas idag, är något röda sen igår..

Nu ska vi äta frukost, vi är jättehungriga!

Sista dagen pa Koh Tao


Idag blir sista dagen har pa Koh Tao, ikvall tar vi en nattbat till fastlandet for att sedan aka vidare mot Krabi och Ao Nang. Vi beraknas vara framme klockan 9.30 imorgon bitti. Idag ar det fint vader sa dagen kommer spenderas pa stranden. Nu ska vi ga och ata frukost!

Nagra bilder fran nyar














2011

Da var det nytt ar! Igar blev en lyckad dag. Forst lekar pa stranden och sedan middag, dock var inte restaurangen den basta men men.. Senare pa kvallen blev det fyrverkerier fran stranden, riktigt mysigt. Det blev ganska tidigt for mig och Andreas, vi var tillbaka pa hotellet redan runt 1.30 tror jag.

Imorgon blir sista dagen har pa Koh Tao. Vi beger oss av mot Krabi, Ao Nang. Vi har bokat biljett till nattbat imorgon kvall sa vi lamnar Koh Tao 21.00 imorgon kvall. Eventuellt kommer vi mota upp mina kusiner dar.

Har lite bilder fran igar som jag tankte lagga upp pa bloggen men datorn vill inte riktigt som jag just nu sa det far bli lite senare. Nu ska vi snart ga mot stranden for en Barbeque-night!


RSS 2.0