Effektiv pluggdag

Idag har jag mest ägnat mig åt att läsa och anteckna den ena boken inför tentan. Det är hög tid att sätta fart nu känner jag så det känns riktigt bra att faktiskt ha fått något gjort idag!

När Andreas kom hem från skolan blev det en promenad runt Munksjön i det fina vårvädret :)


Härliga dagar

Ojojoj, inget inlägg på hela helgen.

Jag har haft en riktigt lugn och skön helg men min nära och kära. I fredags åkte Andeas, Becka och jag till Norrköping. Det blev en lugn kväll med familjen, god mat och vin. I lördags träffade jag Antonia på stan för en frukost tillsammans, riktigt mysigt! Andarnas hämtade upp mig senare och vi åkte till hans mamma där vi hjälptes åt att fälla ett träd(!) haha. Vi hann även med en promenad vid Ågelsjön med korvgrillning. Även lördagskvällen blev en lugn hemmakväll. Söndagen bestod av biltätt både invändigt och utvändigt. När vi väl var tillbaka i Jönköping hade jag en lite spakväll för mig själv här hemma :) Det var hur skönt som helst att bara ha en lugn helg!

Idag har jag passar på att sy in några kjolar, pluggat och tränat :)


Inspirerande


Hen

Jag läste precis ett inlägg på Blondinbellas blogg om att hon är trött på debatten om "hen", och jag håller med! Jag är så otroligt trött om allt tjat om att samhället ska vara helt jämställt. Hur tusan skulle ett samhälle kunna vara helt jämställt? Livet är inte rättvist, och det kommer det aldrig att vara heller.
Visst håller jag med om att man inte ska särbehandla kvinnor och män som om dom kom från två olika planeter, men de olika könen har ju faktiskt olika förutsättningar. Vi är inte, och kommer aldrig bli, lika varandra bara för att det finns människor som önskar att vi vore det, eller bara för att vi hittar på ett nytt ord.
Jag förstår att orddebatten om hen delvis grundas på att man inte ska ha några förutbestämda meningar om vilket kön rörmokaren eller sjuksköterskan har, men det är ju faktiskt så att majoriteten av rörmokarna är män. Antagligen beror det på att mäns kroppar är bättre anpassade till sådana jobb, vilket är helt naturligt och inget som vi själva valt. Sen finns det ju såklart kvinnliga rörmokare också som klarar jobbet lika bra som en man, all ära till dom!


Men jag menar, om vi nu strävar efter att vi ska leva jämställt, är det inte bättre att lägga kraft på de människor som verkligen lider istället? Varför inte hjälpa alla fattiga människor i Afrika? Jag tror inte att fattiga afrikaner bryr sig så mycket om ifall en läkare är kvinnlig eller manlig, snarare kämpar de för att överleva dagen. Är det inte bättre att hjälpa dessa människor till ett mer jämställt liv istället för att tjata om att dagisfröknarna i Sverige borde säga "hen" till barnen för att barnen inte ska växa upp med förutfattade meningar? Det var ingen som nämnde hen när jag var liten, och jag tror inte jag lider för det. Jag tycker alla människor är lika värda oavsett kön, men jag inser att vi har vissa biologiska fördelar som gör att vi passar bättre för vissa arbeten.

Om alla dess människor som faktiskt kämpar för ett bättre samhälle la energin på att hjälpa de människor som idag kämpar för att ens överleva, så tror jag att de skulle göra en bättre insats. Det känns som att hela "hen"- grejen är ett i-landsproblem och vi borde kanske fokusera på sådant som är av lite större betydelse, men det är ju bara min åsikt.


.

Jag önskar att det fanns medicin mot svartsjuka.


Vilken helg!

Helgen har varit riktigt bra! Det blev ett sjujädrans partaj igår kväll!! Tack alla fina :)

Lägenheten var i katastroftillstånd när alla hade åkt hem tidigare idag. Så idag har vi storstädat, tvättat allt från kläder, handdukar och filtar som har legat utspritt lite överallt! Men nu är det äntligen rent och fräscht igen :) underbart!

Lillsyrran blev kvar och ska stanna hela veckan hos oss eftersom hon har sportlov, mys! Vi har ätit godis framför tvn och bara chillidillat nu på kvällen! Snart blir det dejt med kudden :)


Fiffigt Elin

Såg en superdupersmart grej på Jula förut föresten! Jag har ju funderar på att köpa en iPad som jag kan anteckna på på föreläsningarna, men tycker ändå att det verkar lite jobbigt att skriva mycket på touchscreen. och sen såg jag den här smarta!! Ett tangentbord med bluetooth-anslutning som man dessutom kan fästa iPaden på. Då blir det ju som en dator fast otroligt lätt och smidig att ha med sig! Nu ska jag nog överväga mitt iPad-inköp ännu en gång :D


Day before

Hemmafixet har fortsatt även idag. Vi har städat hela lägenheten, fräshat upp några gamla möbler, varit på Ikea och köpt en tavla till vardagsrummet och lite annat smått och gott :)

Imorgon är det äntligen dags för festen jag har längtat efter! Massa härliga människor kommer hit och partajar loss!! :D nu ska jag ladda upp med en film och ett glas rött.


Finfint

Vårt lilla fåtöljprojekt är färdigt. Andreas har sytt den nya klädseln och jag har målat. Jag är SÅ NÖJD! Den är ju supersnygg!


Äntligen hemma

Vår alla<3dag har bestått av en massa hemmafix. Det kanske inte låter som det mest romantiska, men det är nödvändig och vi får ett finare gemensamt hem. Så liiite romantiskt kan man väl säga att det varit ;)
Vi är inte riktigt färdiga än, vi kommer fixa till det sista under veckan, så tänkte lägga upp lite bilder då!
Jag har planterat om blommor, vi köpte även några nya blommor. Andreas har sytt och jag har målat :) det har varit full rulle!

Nu sitter jag med en kopp te framför tvn. Imorgon är det seminarium i sälj/inköp mellan 9-16.


Lunch

Spenatsoppa och ägg.


Födelsedagspresenter


Hudvårdsartiklar från Weleda, helt naturliga produkter. Jag har redan testan skin food:en och den verkar superbra! :) fick även en lotion från Natu vive. Behövliga produkter!


En ljusblå skjorta från GANT, sitter perfekt. Jag älskar den!!



Nya fräsha vita converse. Välbehövligt, mina gamla börjar bli slitna.



Dessa skor som jag fick redan förra veckan, men som var en födelsedagspresent :)


En pepparkvarn från Peugeot. Pappa påpekade att den kommer att hålla hela mitt liv, that's good ;)



Vackra blommor.

Jag fick även presentkort på scorett och pengar av släkten. Så nu ska jag shoppa mig ett par snygga skor :D

Härliga födelsedag

Jag vet att updatesen har varit dåliga under helgen, så jag får väl försök "skriva igen" under veckan :)

Just nu sitter jag och min fina pojkvän på coffeehouse i väntan på att bion ska börja, vi ska se En gång i Phuket! Vi har varit på Jensens bøfhus och ätit innan och jag är proppmätt!

Jag ska uppdatera mer om helgens händelser senare :)


Om moln var sockervadd.

Jag har haft en toppenkväll med min underbara släkt. Nu är det äntligen läggdags, klockan är snart halv tre. Vi är lite galna vi. God natt!


Älskade hemmakväll

Ikväll är en riktigt dunderhemmakväll. Jag gjorde plankstek förut, har aldrig gjort det förut, men det blev såå gott! Det ska göras om!

Det blev Ikea en sväng förut för att köpa lite tyg, så nu ska Andreas pyssla lite här hemma nästa veckan när jag är i skolan. Han är nämligen ledig nästa vecka.

Nu sitter vi framför tvn och äter ostbågar, usch vad jag har varit onyttig den här veckan! Det är Notting Hill på tv :)


Let me.

Hemma från skolan, jag åker inte till Norrköping förän imorgon. Nu ska Andreas och jag åka och handla lite tyg till vårt lilla projekt.



God morgon


hur snygg?


Är riktigt sugen på denna läckra klänning från Bubbleroom.

Versus Dress 449 kr


Vill spendera pengar!!

Jag är såå shoppingsugen, men studentbudgeten är ju inte den fetaste direkt.. Åh, vill bara jobba, tjäna pengar och spendera! Men men, det kommer senre.

Andreas och jag gick och solade förut, jag känner mig mycket fräshare när jag har lite färg. Mina pigment är väl inte dom bästa, dom föredrar att inte bli bruna även om jag tvingar dom. Men lite färg får jag i alla fall :)
Annars har jag inte gjort mycket idag. Har mest suttit i soffan och segat. Bakade chokladmuffins förut som står i frysen just nu. Dom blir så grymt goda när dom blir riktigt kalla, för dom blir mycket segare och godare då!

I helgen blir det Norrköping för min del. Jag fyller ju år på måndag så ska fira lite med släkten på lördag. Andreas måste dock stanna i Jönköping och plugga, han har tenta på måndag. Jag är INTE avundsjuk! Jag har även ringt Wijkagården och sagt att jag kan jobba i helgen om dom skulle behöva personal. Håller tummarna för att nån blir sjuk (kanske elakt sagt, men det betyder ju att jag kan jobba och dra in lite kosing :D). Har inte bestämt om jag åker på fredag eller lördag än, beror på om dom ringer från jobbet!

Nu ska jag nog hämta en fryst muffin och mumsa lite :)


Jag brukar hacka lite blockchoklad och lägga på muffinsen direkt efter att man tagit ur dom ur ugnen. Efter några sekunder har chokladen smält, då kan man ta en sked eller nått och bara "gno" ut chokladen lite. Supergott! Idag blev det både mörk och ljus choklad :)

word








haha


sometimes it last in lovebut sometimes it hurts instead


ARG

Åh, jag är så irriterad! Vi har haft inbrott i vårt källarförråd. Nån idiot har brutit upp låset och vänt upp och ner på ALLA våra kartonger och väskor som står där inne! Idioten var dessutom så inkompetent att han/hon inte ens kostade på sig att sno massa saker. Herre gud, ska man ändå lägga tiden på att förstöra kan man väl lika gärna passa på att sno med sig lite grejer.. Fast det är ju tur för våran del att det mesta är kvar. Dock är min gamla iPhone och dator borta, så något fick dom ju med sig. Jag blir så sjukt trött på att sånt här ska behöva hända! Jag vet inte om det är värt att dra igång en polisanmälan för att få ut lite pengar på försäkringen. Antar att det nästan blir mer jobb än pengar för mödan. Just nu vill jag bara flytta här ifrån och slippa skit-Råslätt!


Jag får väl glädja mig med att jag i alla fall fick hem mina ursnygga skor från Nelly igår.


<3


6 februari 2012

Vi är tillbaka i Jönköping, anlände igår kväll. Vi har haft några underbara men mycket kalla dagar i Trysil. I lördags var temperaturen nere på -26,9 grader, nästan olidligt kallt när man ska ut i backen, men vi har härdat ut och gett oss ut varje dag. Det har varit riktgt härligt att få åka lite skidor och snowboard igen.

Tyvärr kom ett tråkigt besked i förmiddags, pappa ringde och sa att farmor har gått bort. Hon har varit sjuk så vi har varit förberedda på det här, men man blir ju ledsen ändå. Vila i frid farmor!

Wohoo

Sitter och fikar på Knettsettra och dricker varm choklad efter några åk. Det var gratis wifi här :D


Ekshärad

Nu sitter vi på en pizzeria i Ekshärad. Det här blir nog sista inlägget på några dagar, det blir dyrt att surfa på 3G:t i Norge! Vi är hemma på söndag igen :) take care!


Väg 26

Då var vi äntligen påväg till Trysil för några skiddagar. Andreas och jag åker direkt från Jönköping så möter vi upp min familj i Trysil. Det blir värsta omvägen att åka förbi Norrköping. Än sålänge så har vi bara åkt en timma, och just nu är vi i Skövde!


RSS 2.0