Fix inför nyår

Det har varit full rulle här hemma. Nu är förrätten och efterrätten färdig inför imorgon! Skönt att inte behöva stressa och göra allt på samma dag.

Imorgon kommer Antonia och Maria hit efter lunch, vi ska sminka oss och fixa håret och då är det alltid roligare att göra det tillsammans :)





Lättnad

Föresten så fick jag reda på igår att jag klarade min senaste tenta, känns så himla skönt!!


"Att älska sig själv är början på en livslång kärlekshistoria."

Jag är fortfarande riktigt förkyld, önskar att man bara kunde ta en tablett och bli frisk, men riktigt så lätt är det ju inte! Förkylningar har alltid en förmåga att vilja stanna kvar i min kropp länge, blir aldrig av med dom..

Idag har jag, Josefine och Becka haft lite nagelvård här hemma. Becka och jag har fixat gelénaglar med ett kit från Depend, resultatet blev riktigt bra för att vara hemmagjort! Nu är vi fina över nyår :)

Andreas, jag och Becka åkte sen och handlade inför nyår eftersom vi ska ha nyårsfest här hemma. Först blev det Systembolaget, och herre gud vad mycket dricka det går åt till nästan 20 personer, haha! Sen blev det Maxi för att handla all mat, det var knappt så att vi fick in allt i bilen!








Sthlm-pics











Nytt i garderoben

Här är några plagg jag köpte i Stockholm. Det blev inte så många saker men jag är väldigt nöjd med det jag fick med mig hem!


Stickad tröja från Weekday


Tröja från H&M, bakifrån. Tyckte det var sött med u-rigningen och rosetten i ryggen.



Svarta stuprörsbyxor från Weekday. Välbehövligt!

Köpte även en klänning från Topshop som jag tänkte ha på nyår, men den sparar jag på och visar vid ett senare tillfälle :)

Imorgon ska jag hämta upp Josefine för en runda på stan, sen ska vi hem till mig och fixa fina naglar!

When you're to in love to let it go

Nu är vi på väg hem från Stockholm. Har haft ett trevligt dygn förutom att jag är helt genomförkyld och just nu knarkar Ipren, nässpray och näsdukar! Hoppas verkligen jag blir frisk till nyårsafton!

Jag har köpt en ny nyårsklänning från Topshop eftersom jag inte blev riktigt nöjd med den jag beställde från Asos. Kanske lägger upp några bilder när jag kommer hem :)

Som några av er kanske vet så är Isabella "blondinbella" Löwengrip min STORA förebild!! Och jag trodde inte mina ögon när jag SÅG henne och Angelica på stan igår när vi var och shoppade! Jag är såå lycklig :D


Matdags

Sitter på hotellrummet just nu, ska strax ut och äta. Vi har varit på NK och runt Stureplan och kollat i lite butiker. Hittade en superfin pullover på GANT men den fanns inte i rätt storlek tyvärr. Imorgon blir det nog Drottninggatan en sväng :)


Today


Bilder







Då var julen över, tagga nyår!

Dagarna går så fort! Julen är redan över och om några dagar är det nyår, jag längtar!
Det har varit full rulle de senaste dagarna. På julafton var vi först hos Andeas mormor och åt jullunch och delade julklappar med hans mammas släkt, sedan for vi vidare hem till mina föräldrar där hela släkten var samlad. Vi åt och drack, delade julklappar, spelade tärningsspel och hade frågesport. En riktigt bra julafton!
På juldagen for vi ut mot Södra Finnö till Andreas farfar där vi åt ytterligare ett julbord och delade julklappar innan vi åkte vidare hem till kusinerna Johansson får att prata lite skit och bara ha trevligt :) på vägen hem svängde vi förbi Martin och Elin och kikade på deras fina lägenhet innan vi åkte hem till mina föräldrar igen. Väl där bjöds det på helstekt kalkon som hade tillagats under eftermiddagen, mina kusiner var fortfarande kvar så vi blev ett helt gäng som delade på kalkonen. Senare blev det lite sällskapsspel och sedan sov vi tungt i sängen hela natten!

Igår blev det en långpromenad med Andreas, mamma och Becka, välbehövligt efter allt julfirande!

Nu måste jag gå upp och göra mig iordning för om en timma åker vi till Stockholm, så jag måste hinna packa lite. Jag hoppas på att hitta någon snygg klänning på rean som jag kan ha på nyår eftersom jag inte blev så nöjd med den jag beställde från asos, men jag har inte så stora förväntningar. Antar att det är supermånga människor som tänker precis som jag!

Nu måste jag kila! Bye


God jul!

Sitter här och målar naglarna röda inför imorgon, eller idag är det ju egentligen! Längtar tills jag vaknar :D Jag ska överraska Andreas med två paket vid sängen imorgon bitti, dom andra tre får han på kvällen :)

GOD JUL ALLESAMMANS!


Dan' före dopparedan'


Pomeranian

Ibland blir jag så otroligt sugen på att skaffa hund. Det är ganska tomt utan hund när man är van att ha Hugo tunt omkring sig. Jag vill ha en hund som inte kräver allt för mycket men som samtidigt gärna följer med på en skogspromenad! Är inte det den perfekta kombinationen?
Har kikat runt lite bland olika raser och så har jag hittat rasen pomeranian. Kan det vara den perfekta hunden? den kräver inte allt för mycket motion och simulering, men den följer gärna med på längre promenader om ägaren vill :) underbart! Dessutom är den lite. Och smidig, ca 3 kg! Jag tror jag är kär!! Dock återstår ett problem, Andreas! Haha.


Vin och Sunes sommar


En tripp till Jönkan

Idag åkte Andreas och jag ut med Hugo till Löfstad slott och gick en långpromenad i snön. När vi kom hem blev det ett varmt bubbelbad, riktigt skönt!

Just nu är jag, Andreas och Becka påväg ner till Jönköping. Vi ska hämta lite saker och bara mysa ikväll. Vi har redan bestämt att vi ska hämta pizza och spela yatzy :)


Lillplutten


Godisverkstad

Idag har det kokats julkola, knäck och crispchoklad, mumsigt!

Imorgon blir det eventuellt en sväng till Jönköping och hämta lite saker vi har glömt. Blir nog kvar över natten.


Vår STORA julgran!


Ledighet

Vi befinner oss nu i Norrköping och kommer att stanna här över jul och nyår. Senaste dagarna har jag mest slappat, klätt granen, gått promenader, druckit glögg, träffat kompisar, umgåtts med familjen, ätit ute och sett på film!

Jag har försökt att blogga från mobilen, men vi har inte riktigt kommit överens och det har inte blivit av att jag har satt mig vid datorn. Alla julklappar är inhandlade och det är riktigt skönt!

Just nu håller jag på att ladda ner Sunes jul som jag tänkte se på lite senare :) Man blir lite rastlös av att bara gå hemma, idéerna börjar ta slut om vad man ska hitta på! Får försöka tänka i nya banor. Jag var lite sugen på att åka skridskor, men äger dock inte några skridskor nu för tiden så i sånna fall måste jag skaffa mig ett par..
Nästa vecka blir det dessutom Stockholm i mellandagarna med familjen och pojkvänner, SHOPPING!! Hur underbart? Blir även en övernattning, MYS :)

Julknytis

Har haft en supertrevlig kväll med supertrevliga tjejer!! Julknytis hos Antonia med julbord och tärningsspel, sedan hem till Amanda och Maria en sväng för ett glas vin. Nu blir det sova, är riktigt trött! Natti :)


JULLOV!!

Då var den sista tentan skriven för det här året, känns underbart! idag blir det storstädning av lägenheten och imorgon rullar bilen mot Norpan :)


Smart map!

Hittade denna bild på google nyss, hur smart är den inte? Man har ju alltid samma problem varje gång man ska ut och resa!!


Överkörd

Imorgon är det tentadags, uppstigning klockan 6.00 för att traska mot skolan, sätta sig vid bänken och ångra att man inte pluggade hårdare. Sånt är livet! Kan ju dock glädjas åt att det snart bara är en vecka till jul, jag längtar såå! Mysigaste högtiden :)

Andreas är ute och röjer och firar att han har skrivit sin sista tenta för den här perioden, kan ju bara påpeka att man inte direkt blir MER motiverad till att plugga då..

nej, nu ska jag sluta prata skit och gå och lägga mig. Från och med imorgon kommer jag förhoppningsvis vara lite mer positiv och troligen skriva om lite roligare saker än bara plugg ;)

Dags att sova!

Jag måste vända tillbaka dygnet känner jag. Den senaste veckan har jag nog inte gått och lagt mig före kl 01 en enda dag, sen ångrar jag mig som bara den varenda eviga morgon och önskar att jag bara fick sova några timmar till! Dags för skärpning..

Råkade föresten tömma ur jorden ur en kruka förut så att det var jord överallt, typiskt mig att vara så otroligt smidig!

God natt :)


Soffhäng



Myser i soffan med ett glas julmust och försöker glömma allt plugg som borde göras!

Mums

Man brukar säga att det alltid regnar i Jönköping, och det stämmer...nästan! Just nu känns det så i alla fall. Önskar bara att det var lite kallare så att det kunde komma snö istället för regt så man slipper allt blask ute.

Jag visste inte vad jag skulle laga för mat idag, så jag kollade i kylen och tog vad som fanns och slängde ihop lite "thai-käk" och det blev riktigt gott. Jag älskar när man lyckas framställa något nytt och gott av det som finns i kylen!
Tänkte faktiskt dela med mig av denna enkla och goda maträtt.

Skinkstek eller något annat fläskkött (som strimlas)
Gul lök
Vitlök
Blomkål
Köttbuljong
Sambal oelek
Sweet chili sås
Soya
Vatten

Stek det strimlade fläskköttet, den hackade löken och blomkålen i några minuter. Salta och peppra och pressa i vitlöken. Häll på vatten, ungefär så mycket så att det täcker. Släng i buljongen, sambal oelek, sweet chili såsåen och soyan. Låt stå och puttra ett tag. Om man tycker att såsen blir för blaskig kan man bara ha i lite maizena eller mjöl utspätt i vatten.  Servera med ris, eller nudlar om man föredrar det.
Superlätt och supergott! Jag gjorde såsen ganska stark, men det kan man ju variera själv efter smak :)


Nu ska jag plugga en stund, har  redovisning i engelska imorgon bitti och jag är långt ifrån förberedd för det! Men snart är det jul :D

Gray day


12 december

Jag förstår inte var tiden tar vägen, den här hösten har bara svischat förbi! Det känns som att vi nyligen flyttade till Jönköping och som att det var förra veckan jag började på högskolan, och snart är det jul!

Idag har jag varit i skolan och skrivit på en uppgift i Business English som ska redovisas på onsdag,  nu ska jag plugga affärsinformatik men Minna som är på väg hit. Hela lovet kretsar kriing skolan just nu!



Beställt

Klänningen är hemklickad, det gick att beställa den med expressleverans för 120 kronor extra, det betyder att jag hinner få den innan nyår. Skönt, nu slipper jag leta efter någon annan klänning. Beställde även halsbanden från Ur&Penn.

Idag har jag bara tagit det lungt samt pluggat en del. Dagarna innan tenta är ju inte dom roligaste. Men man får se fram mot nästa helg för då är alla tentor och redovisningar avklarade och man kan äntligen ägna sig åt något roligare!

Här kommer lite billig humor en söndagskväll som denna. Nu ska jag se på Beck :)


You and I both

Ikväll blev det ett resturangbesök på Jensens Bøfhous, nu har jag pluggat en kortis och resten av kvällen kommer att spenderas framför tv:n.

Jag har äntligen bestämt mig för att beställa den vita klänningen från Asos eftersom jag vill ha den på nyår, men när jag skulle beställa den alldeles nyss så stod det att leveransdatumet var beräknat till den 5 januari!! SKIT! Nu måste jag hitta någon annan klänning..

Plugglördag

Det dåliga samvetet börjar komma smygande, det är hög tid att sätta igång att råplugga inför fredag nu! Men plugga är ju inte det roligaste. Jag har bestämt att jag ska vara effektiv några timmar nu, för ikväll ska Andreas och jag gå ut och äta, så det för bli belöninigen för några timmars slit. Det behövs något trevligt att se fram emot för att man ska hitta motivationen ibland!

Tittade nyss i reklambladet från Ur&Penn, dom säljer alla halsband för 79:- just nu och örhängen för 39:- och det fanns några godbitar som jag blev lite sugen på..


PANIK

Jag har kärat ner mig i en underbar klänning, men jag kan verkligen inte bestämma vilken färg jag vill ha!

Vit är ju hur snygg som helst, passar bra på nyår, men den röda vore urgullig på julafton!
Vit eller röd? Eller båda?


SÅJAA!

Amanda tog hem segern, som väntat! Båda två har varit riktigt duktiga, men Amanda är ju något helt unikt!

Heja tjejen!

Hemmakväll


Kvällen spenderas hemma i lägenheten med yatzy-spel och IDOL-tittande. Imorgon blir det pentaplugg för hela slanten, nu är det inte långt kvar till tenta. Sen är man LEDIG!! Hur skönt?

Sitter och väntar på att IDOL-vinnaren ska avslöjas om en timma. Kan ju erkänna att jag håller på Amanda, hon är ju hur grym som helst!






Stövlar


Såg dom här stövlarna och blev riktigt sugen på att köpa dom! Dom finns på ELLOS och är nedsatta i priset just nu till 1349 kr. Jag ska överväga om det blir något köp eller inte, men fina är dom allt!

061211

Sitter och väntar på tjejerna som kommer när som helst. Jag är såå hungrig! Ska blir tiktigt gott med tacos :)


Smart eller bara dumt?


Dröm eller mardröm för alla nät-shoppare?
När man hittar en pryl man blir förtjust i på Internet drar man helt enkelt bara kortet i denna kortläsare som man kopplar till sin dator via USB. Bra för försäljarna, kanske mindre bra för alla shoppingsugna människor som sitter hemma.. Pengar försvinner ju ganska lätt!

What goes around comes around

Julstämningen är på topp just nu. Adventsljusstakarna lyser i fönsterna och jag har tänt massor av levande ljus, dessutom tog Andreas nyss bilen och for iväg för att köpa julklapp till mig! Åh vad jag längtar till julafton!

Men tillbaka till verkligheten ett tag igen.. Idag har jag försökt plugga till tentan i affärsinformatik som är nästa fredag, men det gick sådär. Allt utom att plugga har känts oerhört relevant idag.. Börjar känna mig riktigt stressad nu!

Imorgon är det tjejkväll här hemma med tacos i stora lass och sedan troligen en utgång på det :) ska bli roligt!




My kind of humor


Idag


Men..

varför försvann alla radbyten när jag publicerade förra inlägget? skumt, och sjukt irriterande att läsa. Jaja, det var ju länge sedan jag bloggade, jag kanske har glömt hur man gör!

Den första snön har anlänt till Jönköping

Jag kan inte förstå att jag inte har bloggat sedan jag var i Thailand!! Helt sjukt.. Jag fick värsta bloggsuget tidigare idag, så jag tror att jag ska försöka att komma igång med bloggandet igen! Nu när jag och Andreas dessutom bor i Jönköping så pratar man ju inte med sina gamla kompisar varje dag precis, så varför inte blogga lite? Det har ju hänt en hel del sedan sist jag skrev, vilket inte är så konstigt eftersom det är 10 månader sedan sist! - Jag fyllde 20 år när vi kom hem från Thailand - Vi åkte på påskkryssning med Andreas familj - Jag jobbade mitt sista pass på McDonalds i slutet av juni - Antonia, Christofer, Andreas och jag åkte bil upp till Kebnekaise för att vandra - Jag kom in på marknadsekonomprogrammet i Jönköping och Andreas kom in på Maskiningenjörsprogrammet - Andreas och jag flyttade hit - Pappa hade en grymt lyckad 50-årsfest - Familjen, jag och Andreas åkte på en weekend till Rom för att fira pappa - Jag har klarat mina två första tentor (har tenta nästa vecka, håller tummarna!!) Det är väl vad som hänt sedan februari i stora drag. Nu ska jag bara försöka hålla igång skrivandet!:)

RSS 2.0