Josephine Bornebusch - snygga kvinna!




Läppskrubb

Jag börjar inte skolan för än kl 15 idag, så jag ska strax ge mig iväg. Jag var och solade på förmiddagen, ibland känns det behövligt att liva upp pigmenten lite :)

Ett tips för er som vill vårda era läppar! Jag har supertorra läppar på vintern och det har inte blivit av att jag har köpt någon läppskrubb, så jag gjorde en själv! jag blandade honung, olivolja och socker, vips så har man en härlig billig skrubb till läpparna! Jag hade ingen flytande honung hemma så jag värmde lite "vanlig" honung i micron. Det blev en hel del över så har sparat mitt lilla hemmafix i en burk. Jättesmidigt att bara smörja på ibland :D

Åh, vad bråttom jag fick nu.. Måste sticka! Bye!

Lovely morning


Shopping





Detta var vad jag fick med mig hem från Monki-rean i Stockholm. Tre skabelstickade tröjor i olika färger och två kjolar. bilderna är dock ganska missvisande, den orangea kjolen är mycket mer röd i verkligheten :)

Idag var jag och köpte en kalender och några nya fina pennor. Från och med nu är det ordning och reda. Köpte även en ansiktskräm.

Ben&Jerry's

Andreas och jag delade just på denna goding. Onyttigt, men så gott!


Reality

Har haft en bra helg i Norrköping med vänner och familj. Dock har jag även fått några tråkiga besked som tynger hjärtat just nu, men tyvärr är det inget jag kan påverka. Jag sa att jag skulle visa vad jag fyndade i Stockholm, men jag känner att det får vänta tills imorgon. Nu ska jag snart fortsätta att titta på Wallander. Simma lugnt!

What a great night

Hade en riktigt bra kväll igår som började med mat och vin hemma hos Antonia och Christofer. Senare blev det bowling på Hugos, jag kom näst sist men det spelar ingen roll. Det var riktigt länge sen jag spelade bowling så det var verkligen superkul! Efter det blev det ett besök på Cromwell, inte favoritstället men killarna ville dit och spela blackjack, så vad gör man inte för dom? ;)

Idag har Andreas och jag skjutsat upp hans pappa och sambo till Arlanda, dom ska till Thailand i 6 veckor, jag är avundsjuk! Vi stannade till i Stockholm och åt lunch. Jag passade även på att shoppa lite på Monki-rean. Hittade några fynd. Kan lägga upp några bilder när jag har kommit tillbaka till Jönköping igen :)

Ikväll är det myskväll framför tvn.


Hugo

Snart bowling!!!!


Norrpan

Bilen rullar mot Norrköping. Ikväll blir det mat och vin med våra fina vänner Antonia och Christofer, härligt!

Har tänkt övertala mamma att fixa mitt hår i helgen. Det behöver både färg och en klippning ;)


Hemklickade.

Jag var tvungen!


.


Vill ha!





Hemmaträning

Jag var lite för lat för att ta mig i kragen och åka till gymmet idag så jag körde ett zumbapass här hemma framför tvn. Har aldrig kört zumba förut, och definitift inte i vardagsrummet. Men det var ganska kul, och en perfekt lösning när man inte orkar ta sig hemifrån :)


Så söt!


En kväll framför tvn

Det blev ingen utgång idag. Flera av tjejerna har blivit sjuka så det blir en lugn hemmakväll för min del. Andreas är ute och festar ikväll så jag är solo här hemma.
Jag har suttit och tittat på Sveriges mästerkock, funderar på att sätta igång en film om en stund och göra en kopp te :)

I helgen blir det Norrköping och nästa vecka åker vi till Trysil, ska blir riktigt kul. Jag längrar!!

Michaela Forni

Kika in på Fornis blogg nyss, och hon skrev om vad hon tycker om att man övernattar hos en kompis av det motsatta könet när man har ett förhållande. Jag tycker hon skrev så himla bra och håller helt med vad hon skriver. Det hon betonar är att det handlar inte om otrohet utan om brist på respekt! Håller med till 100%

Såhär skriver hon:

Idag har vi talat om att sova över hos sina vänner, speciellt av det motsatta könet, när man är i en relation. Jag har en för mig självklar syn på det hela och det är att det absolut inte är okej. Det är inte okej att du sover hos en vän som tillhör det könet du attraheras av om du är i en relation. Vuxna människor gör inte så.

När jag är singel händer det att jag sover hos min bästa killkompis, precis som det ibland händer att jag sover hos någon annan vän, dock ytterst sällan eftersom jag inte tycker om att sova hos andra människor överlag. Men om jag vore i en relation skulle jag definitivt inte sova hos honom. Inte för att vi är intresserade av varandra, utan för att jag respekterar min partner och tycker att jag visar brist på respekt till mitt förhållande av en sådan handling.

Detta är en sådan självklarhet för mig och vad jag har förstått för de flesta. Dock har jag upplevt att det finns de som tycker att detta är fullt normalt, respektfullt mot sin partner och ingen grej. Jag får en hel del mejl från er där ni säger att er partner brukar sova borta och vissa berättar om hur er pojkvän/flickvän blir arga för att ni ens skulle misstänka att de skulle vara otrogna mot er.

Det där gör mig så frustrerad att jag inte finner några ord. Det handlar inte om otrohet, det handlar om respekt. Och ni bör alltid kräva respekt av er partner.

Just a reminder.

http://www.devote.se/forni/

Vad tycker ni?

Tillbaka i vardagen

Det är så himla skönt att skolan har satt igång på riktigt igen. Jag har nästan längtat! Trodde aldrig jag skulle känna såhär, men blir lite rastlös av att inte ha något att göra. Både sälj/inköpskursen och flödesekonomin verkar riktigt intressant, vilket underlättar enormt!

Idag hade vi dock lite tråkigt schema. Hade först föreläsning 10-12 och sedan 15-17. Så det blev lunch hemma i Lisas och Fredriks nya lägenhet! Imorgon funderar vi på att gå ut, får se hur det blir med det :)



"pannkakor"

Blev så sugen på pannkakor till lunch så kom på värsta idén! Kokade ihop havregrynsgröt och lät den svalna lite. Knäckte i ett ägg, och vips, "pannkakssmet" :D haha. Smakade inte precis pannkaka, men det var ju lite liknande i alla fall! Jag upptäckte dock att det var omöjligt att lyckas steka en pannkaka, så det blev plättar :)
Till det mosade jag några hallon och tillsatte lite vaniljsocker för att få lite sötma. En nyttigare variant av pannkakor alltså!


Världens vackraste





Aktiv dag

Jag är dödstrött. Breder ut mig i soffan för tillfället och samlar kraft för att orka laga middag. I förmiddags åkte jag till gymmet för att göra lite nytta, sedan hem för att äta lunch. Efter det frågade Andreas om vi skulle gå runt Munksjön idag igen, och jag vill ju inte vara den som bangar nu när jag har bestämt mig för att blir lite hurtigare, så det blev en promenad.


Wildflower by Kenza

Såå snygga!

Fiskgryta/soppa

Idag blev det fiskgryta till middag, men istället för att äta ris till så åt vi den som en soppa. Minst lika gott, OCH nyttigare ;) det är lite svårt med inspiration nu när man ska försöka undvika potatis, ris, pasta, bröd etc. Älskar lättlagad men nyttig och god mat. Det här är ett sådant exempel. Tar max en halvtimma att laga, perfekt! Dessutom kan man ju ha i vad man gillar och vad som finns hemma. Men färska råvaror är ett plus! :) för att piffa till soppan gjorde jag en kräm av Philadelphia, persilja, basilika och några droppar citron att toppa med. Gott!


<3 min tröja


Det där med en bra kost

Jag kikade runt på lite bloggar förut och slank in på en blogg som handlar en del om träning och kost. Sandra Grefve heter thehen som skriver, har aldrig hört talas om henne förut. Men hon skriver mycket om kost och träning och har en hel del bra tips.

Såhär skriver hon i ett inlägg:

Maxa Fettförbränningen med Rätt frukost!

Hur mycket Fett du bränner när du tränar beror i hög grad på vilken frukost du åt, visar en undersökning i Storbritannien. Kvinnor som åt musli och frukt förlorade dubbelt så mycket Fett som de som åt cornflakes och vitt bröd med marmelad! Om du vill bränna så mycket som möjligt kan det därför vara smart att äta fiberrika produkter 3 h före träning :)
http://www.sandragrefve.se/

Kika in på hennes blogg om ni vill ha några tips vettja' :)

Bli fin i pojkvännens skjorta


Do it your way

Ingen skola idag. Jag börjar bli rastlös.. Efter lunch blev det en promenad runt Muksjön, jag kände att jag var tvungen arr göra något. Andreas joinade! Det blev en riktigt trevlig promenad i solskenet :)
Just nu sitter jag och kollar handbollsmatchen mellan Sverige-Tyskland, det ser dock gabska mörkt ut för Sverige. 7 minuter kvar och de ligger under med 5 mål.

Imorgon är det introduktion för sälj/inköpskursen. Härligt att dra igång igen!


Några bilder från dagens promenad.




Dagens måltid, kycklingspett, sallad och vitlökssås. Potatis hade varit gott till, men nej nej..


Stackars tjej

Stackars denna tjej, men herre gud, det går ju bara inte att sluta skratta. Och det roligaste av allt, publiken applåderar!

Hiss och diss

Strumpor i öppna skor? Jag tycker att det kan vara hur sött som helst, men det måste finnas en känsla för hur strumpor får användas när det gäller dessa öppna skor. Används strumporna på fel sätt kan det vara riktigt avtändande.. tycker jag i alla fall.

HISS






DISS

'




Någon är sugen på skidsemester..


Nya vanor

Nya vanor. Det är simning jag pratar om. I förmiddags mötte jag upp Rebecca och Jessica på Rosenlundsbadet för att motionssimma. Vi simmade i 45 minuter i sträck! Jag känner mig duktig. Det var säker minst två år sedan jag simmade sist så jag var ganska mör efteråt. Än så länge har jag ingen träningsverk, men man ska väl inte ta ut lyckan i förskott, vi får väl se hur musklerna känns imorgon!
Jessica och Rebecca har bestämt att dom ska simma en gång i veckan, så jag ska försöka att hänga på deras vanor. Lite extra motion har ju aldrig skadat!


Födelsedag

Idag är det någon här hemma som fyller 22 år. Kan det vara Andreas?
Jag har varit så snäll idag. Imorse satte jag klockan, gick och handlade färska frallor och gick hem och gjorde frukost på sängen åt min älskling. Jag till och med sjöng för honom, det ni!

Till middag lagade jag pepparbiff, födelsedagsbarnet fick välja mat idag :) annars har dagen varit ganska lugn. Andreas har nu en komplett uppsättning inför skidresan. Han fick ett par goggles av mig imorse, dessutom fick han ett presentkort på Brothers!


Hamilton

Hemkommen från biokväll. Andreas och jag fick för oss att se på bio, det blev Hamilton - I nationens intresse. Jag hade faktiskt inte så jättestora förväntningar på filmen men den var superbra! Fast hur skulle en film med Persbrant kunna vara dålig?

Imorgon fyller Andreas 22 år, så jag ska vara extra snäll imorgon! :)




Nytänk


Så himla häftig resturang. Här skulle jag nog kunna tänka mig att äta en middag!

Back to school

Idag var jag i skolan en sväng för att få tillbaka min tenta i affärsinformatik. Var 3p ifrån VG, lite surt men jag är ganska nöjd ändå. Imorgon sätter skolan igång på riktigt. Flödesekonomi står på schemat, och på fredag börjar kursen sälj och inköp. Det ska bli ganska skönt att göra något "vettigt" igen :)

En bild från insparken i augusti, kan inte förstå att jag redan har läst ett halvår på högskola!


Lycklig kille

Idag har jag en väldigt lycklig pojkvän. Han har varit och köpt sina första egna skidor och pjäxor! Så den 1 februari drar vi till Trysil och åker skidor :) det blev igen skidsemester för min del förra året så det ska bli riktigt härligt att få komma ut i backen i år!


Dagens


Underbara dag

Idag har varit en härlig dag. Vi har firat Andreas och ätit massor av god mat! Smörgåstårtan räckte och blev över kan man säga. Har försökt ladda upp en bild på den från mobilen men den vill inte riktigt samarbeta med mig idag. Ska försöka komma ihåg att lägga upp lite bilder imorgon, från datorn.

När alla åkte hem stannade mamma, pappa och Becka ett tag. Vi bestämde oss för att åka och köpa mat och äta tillsammans. Så vi åkte till citygross och plockade ihop hur mycket gott som helst! Blev en riktigt italiensk afton med rödvin, pesto, prosciutto, goda ostar, en stor sallad, kycklingspett och annat gott. Vi hade så trevligt att mamma och pappa bestämde sig för att sova över (tur att vi bor i en trea). Så nu ligger alla nerbäddade och ska sova. God natt :)


Back again

Vi är tillbaka i Jönköping igen. Becka följde med ner. Vi har gjort världens största (?) smörgåstårta, bakat muffins och chokladbollar och städat, för imorgon kommer det massa människor och firar Andreas som fyller 22 :)
Vi har inte dekorerat smörgåstårtan än, men jag ska försöka komma ihåg att ta en bild på den imorgon och lägga upp på bloggen. Jag lovar, den är stor!

Nu är det slapp framför tvn en stund innan det är dags för sängen!

Längtar tillbaka till Rom lite smått när jag ser den här bilden..


Diet

Jag har ju börjat tänka mer på vad jag äter. Till exempel så äter jag inte bröd, ris, potatis och pasta. Men idag blev ett undantag. Det är väl obligatoriskt med bakispizza? :D


Ändrade planer

Vi skulle egentligen ha åkt tillbaka till Jönköping igår, men planerna ändrades. Vi är fortfarande kvar i Norpan och igår kväll blev det party party. Först var det förfest hos Nicke sen drog vi vidare till Hugos. Det var typ 100 år sedan jag var där sist! Blev tyvärr inga bilder tagna. Nu ska jag se några avsnitt av Unga mödrar och bara slappa :D

Mot ett nyttigare liv

Det har inte hänt så mycket de senaste dagarna, jag har därför inte varit så duktig på att uppdatera!
I onsdags kväll kom Andreas tillbaka till Norrköping, det blev tidigare än vi tänkt. Han hade nämligen kollat fel på tentadatumet, så imorgon åker vi tillbaka till Jönköping.

Igår blev det en långpromenad igen runt Ågelsjön. Andreas mätte sträckan, 10,5 km. Jag känner mig ganska duktig! Föresten så var jag och Lollo ute och gick i onsdags med, ca 2 timmar! :)

Nu blir det sen frukost sen får vi se vad som händer under dagen!


Lagom nyktert

God natt!


.


Kalas

Är på väg till Antonia och snart ska vi vidare till Amanda och fira henne, hon fyller år idag :)


Sängdags

Hemma efter firandet. Haft en trevlig kväll med släkten. Det blev heta diskussioner om många olika ämnen, bland annat om abort, döda människor, obduktion och massa annat lustigt men spännande! Nu har jag även rättat till det sista på min press release och skickat in den, känns jätteskönt att vara klar!

Nu är jag riktigt trött. God natt!


True

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.


Långpromenad i solen

Idag blev det en långpromenad runt Ågelsjön med familjen, moster, kusinen Evelina och hundarna såklart! Det var superfint väder, strålande sol! Vi stannade halvvägs, grillade korv, drack glögg, te och åt bullar. Riktigt härlig dag! Vi var borta tre timmar sammanlagt, så nu vilar jag i soffan en stund. Om en timma ska vi till Ljunga och fira Gustav som fyller 21!



'


Svinalängorna

Såg precis filmen Svinalängorna. Gud vilken bra film, men så otroligt sorglig! Jag har faktiskt inte sett den förut.
Usch, det är hemskt att vissa barn växter upp i familjer där alkohol och våld är vardag! Man kan inte förstå hur otroligt starka dessa barn är som överlever allt detta! Hemskt!!

Absolut sevärd film.


Avkastad, såklart

I förmiddags åkte jag, kusinen och lillsyrran ut mot Ö.Stenby för att rida. Kusinen Amanda är "hästvakt" för tillfället. Vi tog med oss två hästar ut i skogen, sen turades vi om att gå med Hugo (som förövrigt hade lite smått damp av att vara bland hästarna, han trodde att han kunde leka med dom) brevid.

Jag börjar med att rida den ena hästen, observera att det är en blandning mellan shettis/russ, alltså väldigt liten, haha. Men, men.. med fötterna nästan i backen ger vi oss av. Amanda och jag bestämmer oss för att galoppera uppför en backa i skogen, och det gick bra...ända tills det ligger ett fallet träd över stigen. Mirre, som hästen heter, tar världens skutt över och jag lyckas sitta kvar, någon sekund ialla fall, sen tappar jag balansen helt och gör en rejäl vurpa ner mot marken. Kan ju tillägga att jag red BARBACKA! haha, ingen bra idé. Sista biten hem bytte vi häst och jag red den större vilket var lite lättare :)

Det var riktigt kul att rida igen, tror att det var 6-7 år sedan sist!

Mästarnas mästare

Det nya spelet som går hett hemma hos oss just nu!


Read my mind

Andreas har åkt till Jönköping för att plugga och skriva två tentor nästa vecka så vi kommer inte ses på en hel vecka. Känns lite ovant att vara ifrån varandra så "länge" när man är van att alltid bo tillsammans!

Jag har äntligen tagit tag i min sista business english-uppgift som ska lämnas in på lördag, har inte tid att skjuta den framför mig längre. Det tar emot lite att sätta sig och plugga när man har varit ledig så länge.

 

Vill bara tipsa om det här underbara klippet, man blir ju bara såå lycklig när man ser henne!



H&M


"Alla vill leva längre, men ingen vill bli gammal"

Ojoj vad jag har uppdaterat dåligt!!

Nyår var helt underbart, alla verkade ha en riktigt trevlig kväll och kvällen blev riktigt lång. Först blev det fördrink och sedan tre rätters middag på det. Vin i stora mängder och dans lite senare på kvällen! Framåt två-tiden fick vi för oss att sticka på efterfest hem till några kompisar, de flesta hängde på dit och Andreas och jag åkte väl hem runt fem på morgonkvisten. När vi kom hem fick vi för oss att passa på att städa upp efter partyt så vi kom inte i säng förän tidigast halv sex skulle jag tro.

Nyårsdagen blev lugn, vi sov till tolv och på eftermiddagen blev det en långpromenad med mamma, pappa och Hugo. Det var riktigt skönt att röra lite på sig faktiskt.

Igår bjöd Andreas och jag min familj på resturang som lite tack för mat och boende, vi bor ju trots allt inte hemma längre ;) Idag har vi mest slappat och Andreas, jag och mamma funderar på att gå på bio ikväll men vi kan inte bestämma vilken film vi vill se. Så vi får se om vi kommer fram till nått eller om det blir en film hemma i soffan :)

Här kommer lite härliga nyårsbilder, ett ord räcker: galet!

Tantvarning innan gästerna kom!


PARTY!























RSS 2.0